Penrose’s umulige trekant

I udsendelsen Identity Crisis, var et stykke af et fingeraftryk blevet klassificeret forkert – som en del af en tommelfinger, hvor det faktisk var en pegefinger. Charlie viste, hvordan en kegleform kan ligne en cirkel, hvis man ser den fra bunden, eller en trekant, hvis man ser den fra siden. Man har tendens til at tro, at man ser en kugle, hvis man kun ser keglen fra bunden – det er noget med at vælge den “nemmeste” forklaring, eller det, man er vant til at se. Han henviste til Penrose’s umulige trekant – her fra et gymnasium i Illinois.
Som man kan se fra linket, er det en rumlig figur, som set fra den rette vinkel ligner et af M.C.Eschers umulige objekter. Men det er bare fordi, hjernen lader sig snyde.
Hilsen Lisbeth. www.math.aau.dk/~fajstrup

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

One Response to Penrose’s umulige trekant

  1. Pingback: Udsendelsen om en "stalker": Solure og positionsbestemmelse, håndskrift. at numb3rs

Comments are closed.