Geografisk profilering

Hej Bloggere.
Nu bliver sæson 1 jo genudsendt, og i den første udsendelse bruger Charlie geografisk profilering – se bloggen
Første udsendelse, Metriske Rum, Personer i pilotudsendelsen, Inverse problemer og Geografisk profiling.

Jeg har fundet en virkelig god hjemmeside om geografisk profilering, nemlig ESCRI, hvor man kan læse om det værktøj, de bruger, man kan tilmelde sig kurser (!) og læse artikler fra pressen om Geografisk profilering. Det er et canadisk websted, men to af artiklerne fra pressen er på svensk, så bloglæsere, der ikke er vilde med engelsk kan måske læse dem. Jeg kan ikke finde ud af at linke til dem, så I må selv lede nedad siden med artikler fra pressen. Husk, at software hedder datamjukvare; ellers er svensk let nok. (Nå, så let er det heller ikke – det hedder datamjukvara – tak til Marcel for rettelsen…)

Man bruger geografisk profilering til at finde et sandsynligt udgangspunkt for forbryderen – bolig, arbejdsplads, kærestes bolig,… Og eftersom det normalt er et stykke fra, hvor forbrydelserne bliver begået, kan man bruge det til at fokusere sine andre undersøgelser. F.eks. DNA, opfordringer til, at offentligheden hjælper etc. Det har svenskerne haft held med nogle gange. I stedet for at bede offentligheden om hjælp i området, hvor forbrydelsen er sket, koncentrerer man sig om der, hvor forbryderen med stor sandsynlighed kommer fra.

Lisbeth
numb3rs@math.aau.dk

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

One Response to Geografisk profilering

  1. Pingback: 3-20 Burn Rate på numb3rs

Comments are closed.