Et par gode links – på engelsk

Mens vi venter, kan jeg anbefale to fremragende matematikblogs. De er ganske vist på engelsk, men for dem, der kan læse det, er der virkelig noget at hente.

Den ene er Terence Taos blog. Terence Tao vandt Fieldsmedaljen, som nærmest svarer til matematikkens Nobelpris, i 2006. Han har lavet en blog, hvor han bl.a. har en del med “Career Advice”, han diskuterer sin forskning, der er et indlæg om kvantemekanik og Tomb Raider, der er diskussion af, hvad god matematik er, hvordan man skriver matematik og meget mere.

En anden Fieldsmedaljemodtager, Timothy Gowers, har også en blog. Den er ikke sat så smart op som Taos, men der er diskussioner af pædagogik, af matematikkens filosofi (og om der er behov for filosofi om matematik) og meget mere. Han har og så en side om diverse emner dels fra kurser og dels overordnet om beviser m.v.

Jeg synes, det er en gave til matematikken, at f.eks. Tao orker at lægge sine overvejelser frit ud på nettet og deltage i diskussioner om, eksempelvis hvordan man underviser begavede børn, som han selv var det. At delagtiggøre andre i egne forskningsemner er bestemt ikke noget, alle vil. Man risikerer jo, at andre løser dem. Så i visse miljøer er der en stor protektionisme. Jeg tror heller ikke, Tao lægger ting frem, han er tæt på at løse, men alligevel.

Jeg ved godt, dette måske er lidt ved siden af Numb3rs bloggens formål, men nu kan dem, der vil, jo følge linksene. Andre må vente på nye Numb3rs afsnit!

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.