Lidt mere om Trawlerproblemet fra afsnit 3-2

Nu fik jeg set Afsnittet Two daughters. Charlie brugte “Trawlerproblemet”, hvor en langsom båd, lad os sige en smuglerbåd, bliver forfulgt af en hurtig båd. Smuglerbåden er pludselig væk i en tågebanke. I Charlies version giver den sig så til at sejle direkte bagud mod båden, der er efter den. Men det kan han nu ikke mene. Det, han mener, er, at den langsomme båd skifter retning og nu sejler lige ud i en anden retning. (Det kan godt være lige bagud, men det er nok ikke særlig intelligent…)

Politibåden skal så forfølge den ved at sejle i en spiral omkring det punkt, hvor man sidst så smuglerbåden – i.e., der hvor den skiftede retning, som omtalt i sidste blogindlæg. Se også Mathworld hvor der er en fin grafik med det. Se sidste indlæg om, hvordan man beskriver sådan en spiral ved matematiske formler…

Det giver Charlie anledning til at designe en ny måde at søge gennem byen på, ved at køre rundt i spiraler udfra det sted, hvor de sidst så den eftersøgte, men naturligvis langs alle gaderne. Han siger, spiralerne skal dække.

Og heldigvis fandt de jo Megan!

Hilsner
Lisbeth.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.