En rigtig god bog!

Her er en ide til et julegaveønske:The Princeton Companion to Mathematics.
Den kan lige nu fås for 45 pund på Amazon.co.uk. Det var prisen fredag 5/12. I dag, mandag, koster den 69 pund, så man skal altså holde øje…

Det er en kæmpestor bog – mere end 1000 sider. Jeg har selvsagt ikke læst det hele, men det, jeg har læst, er rigtig godt skrevet.
Målet er at fortælle om matematikken som den ser ud nu – hvilke emner er der, hvilke spørgsmål stiller vi, hvad er de vigtigste ideer, hvilken indflydelse har matematik på andre områder og meget meget mere. Der er desuden portrætter af matematikere, artikler om matematikhistorie og meget andet. Ialt mere end 200 artikler skrevet af en imponerende flok matematikere og i et klart sprog, som i mange tilfælde kan læses af folk uden alt for meget matematik på bagen – men med en vis portion stædighed og villighed til at sluge en kamel eller to. Der er uddrag fra bogen på websitet ovenfor, så man kan få en ide om, hvad niveauet er.

Der er en diskussion samt trykfejlsliste på Timothy Gowers’ blog (Gowers er redaktør af bogen – og Fieldsmedaljemodtager ) Find f.eks. en trykfejlsliste.

Et andet julegaveønske, for dem, der ikke orker så stor en bog, kunne være Gowers’ Very Short Introduction to Mathematics. En kort velskrevet bog om matematik, som nogen burde oversætte til dansk!

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.