4- 11 Breaking point

Jeg spottede en analyse at trafikken (det, Charlie sagde til journalisten, de ville bruge, men som de nu vist ikke brugte). Der var assymmetrisk trusselsvurdering. Og noget om ejendomsvurderinger og hvordan de afhænger af vurderingen af nabohusene.

Asymmetrisk trusselsvurdering
Når en stat trues af en meget svagere modstander, som f.eks. en eller flere terrororganisationer, er det en asymmetrisk trussel. Og der er selvsagt en del asymmetrisk trusselsvurdering for tiden.
her er en artikel om ATAT, Asymmetric Threat Assessment Tool. Man forsøger at modellere effekten af forskellige manøvrer i Somalia, Afghanistan eller Irak. Hvor pointen er, at der er både primær effekter a la folk der bliver skudt. Og sekundære effekter af mere psykologisk karakter – “heart an mind”. Basalt set, at ellers venligt indstillede personer med tiden skifter mening, hvis de hører om eller måske selv ser, at civile bliver skudt.
Modellerne er ganske indviklede- man bygger en slag modelsamfund og simulerer visse begivenheder. Man regner altså ikke et facit i en lang formel, men har en hel stribe individuelle aktører, som man har givet visse karakteristika, så de med en vis sandsynlighed fortæller andre, hvad de har set, med en vis sandsynlighed bliver ophidsede, … og så lader man programmet rulle og ser, hvad effekten er ved at køre en divsion igennem centrum af en stor by (eksempelvis.)

Charlie sagde noget i den retning – noget med, at nogen personer fik nok – det var ballonerne, der sprang.

Ejendomsvurdering
Charlie sagde noget om et halvautonomt system, og det kan jeg altså ikke se, hvad han mente med. Men pointen var vist, at ejendomsvurdering i et område er en blanding af noget individuelt og noget fælles. Og den grumme entreprenør havde fået alle de ejendomme, han ville købe sat til en lavere værdi end naboejendommene, og det er mistænkeligt.

Egress path og traffic flow
Det kan være mange ting. Både analyse af trafik på vejene og af trafikken i et netværk af en slags, altså trafik i mere overført betydning. En egress path er en “udvej”.

I får ikke mere idag – men skriv endelig, hvis I kan bidrage til at opklare noget af ovenstående.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.