Skal forskere tvinger til at blogge?

Poul Høis blog på b.dk foreslås, at alle forskere bør blogge. Her har jeres blogmoster naturligvis i proncippet ren samvittighed. Men ideen skulle være, at vi skal skrive om egen forskning. Jeg synes ikke, det giver mening for matematikere. Vi skal kunne forske i noget, der er svært nok til, at vi ikke kan forklare det til alle. Selvfølgelig kan vi forklare noget om overordnede mål for vores område, men de konkrete artikler skal man altså ikke kunne forklare. Nogen må forklare Poul Høi, at det giver dårlig valuta for forskningspengene, hvis vi kun må forske i det, vi kan forklare til alle. Det er et målepunkt af typen Fra forskning til faktura, og det er ikke smart.
Jeg forsker jo. Og bruger min indsigt i matematik til at skrive blog om mangt og meget med udgangspunkt i Numb3rs. Herunder ofte fra forskningsfronten. Men ikke nødvendigvis min egen forskning. Det ved I jo godt, hvis I plejer at kommer her på bloggen. Jeg skriver faktisk bl.a. dette, fordi Sidsel Jensen har været så venlig at linke her til Numb3rs i kommentarsporet til Høis blog. Så måske kommer nogen forbi via det link.
I skal være meget velkomne!

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.